Blog

FRUIT LOGISTICA BERLIN 2022

Po více než roční pauze způsobené nepříznivým vývojem situace s COVID-19 otevřel Messe Berlin své brány tomuto jedinečnému veletrhu. Fruit Logistica se konala 5.-7. dubna 2022 v prostorách berlínského výstaviště a sešlo se zde více než 2 000 vystavovatelů z celého světa. Ústředním tématem byla, vzhledem k současné situaci, udržitelnost.  

Zástupci velkých i malých společností, start-upů a inovativních projektů ze sektoru čerstvých produktů (ovoce a zeleniny) se zde sešli, aby naplno využili svůj obchodní potenciál, navázali nová spojení, získali nové kontakty a utužili již uzavřená partnerství. Vystavovatelé z 87 zemí celého světa poskytli prostřednictvím veletrhu Fruit Logistica úplný obraz o nejnovějších inovacích, produktech, službách a jejich přidané hodnotě v každém článku mezinárodního řetězce od výrobce až po spotřebitele. Výstavní prostor byl rozdělen do několika částí: Afrika, USA, Mezinárodní oblasti, Středozemí, Severní a střední Evropa, Stroje a technologie a Skleníková technologie.

Fruit Logistica poskytuje nejen ideální obchodní příležitosti, ale je také důležitou znalostní platformou. Udržitelnost, zejména s ohledem na pěstování, balení a přepravu, stejně jako dopady klimatické krize na producenty a digitalizaci zemědělství, jsou jen některé ze složitých výzev, kterým čelí mezinárodní obchod s ovocem a zeleninou. Válka na Ukrajině má také dalekosáhlé dopady na globální obchod s ovocem a zeleninou: toky zboží se přesouvají; dodavatelské řetězce jsou pod tlakem.“ uvádí tisková zpráva vydaná k zahájení veletrhu.

 

 

Foto: Fruit Logistica 2022, Pressefotos und Videos

 

Foto: Fruit Logistica 2022, Pressefotos und Videos

 

Veletrh navštívily tisíce lidí z řad odborníků i laiků a taneco nemohlo chybět. Prošli jsme každou halu a většinu stánků a vystavovatelů. Středem našeho zájmu byla samozřejmě zelenina a bylinky, jejich udržitelné pěstování, možnosti zpracování a balení. V části věnované skleníkové technologii jsme narazili hned na několik společností věnujících se vertikálním farmám nebo skleníkům. Měli jsme tak možnost vyměnit si pár informací a poznat jejich technologii a produkty. Nezapomněli jsme samozřejmě pozdravit našeho dodavatele technologie pro pěstování zeleniny a bylinek Netled, který si na veletrh připravil virtuální prohlídku své vertikální farmy.  Další zastávkou na naší cestě za informacemi a kontakty byly stánky společností se semeny, substráty a balením. Balení čerstvých produktů je dnes v podstatě samostatnou disciplínou na vysoké úrovni – udržitelné, šetrné k přírodě, recyklované, funkční a zároveň dobře vypadající, to vše dnešní zákazník očekává. A nejen zákazník, ale i my jako společnost. 

 

Foto: Hortidaily Photo Report - Fruit Logistica 2022, Horticultural Suppliers, Berlin, Germany

Foto: Fruit Logistica 2022, Pressefotos und Videos

 

Viděli jsme toho ještě mnohem více a jsme rádi, že jsme se veletrhu Fruit Logistica 2022 mohli zúčastnit. Na tom, co a jak děláme, nám záleží, a proto je pro nás důležité nejen správně vybrat dodavatele, ale i držet krok se současnými trendy a inovacemi a být neustále v obraze.