Blog

Skleníky a světelný smog

V posledních týdnech se v médiích objevují zprávy o polských sklenících a světelném smogu, který způsobují. Tyto skleníky díky přisvětlovacím lampám v noci září do dalekého okolí. Speciální lampy se nejčastěji používají pouze v průběhu zimního období, kdy prodlužují krátké dny a doplňují nedostatečnou intenzitu slunečního svitu.

Eliminovat případné záření do okolí skleníků by měla odstiňovací síť, která světlo zachytí a nepropustí mimo skleník. S tímto stíněním skleník nevydává do okolí žádné světelné záření, které by bylo rušivé pro obyvatele žijící v jeho okolí nebo pro ptáky a další zvířata.

Náš projekt připravovaný pro průmyslovou zónu v Krnově s tímto stíněním počítá v případě, že budou použity přisvětlovací lampy.

Články o polských sklenících a světelném smogu:

http://liberec.idnes.cz/sklenik-smog-svetlo-obloha-znecisteni-turow-elektrarna-rajce-teplo-energie-17m-/liberec-zpravy.aspx?c=A160208_085110_liberec-zpravy_ddt

http://liberec.idnes.cz/reportaz-z-polska-skleniky-na-pestovani-rajcat-fr6-/liberec-zpravy.aspx?c=A160216_164240_liberec-zpravy_tm

(Zdroj:AP Photo/Petr David Josek)