Blog

Zdravě, chutně, bezpečně...to vše s taneco, a.s.

Společnost taneco, a.s. se rozhodně trefila do předmětu podnikání. V posledních pár letech lze na českém trhu sledovat nárůst potravin označených různými značkami kvality a s tím také spojený růst jejich poptávky. Mezi takto označené produkty patří organické a zdravě vypěstované potraviny. Jedná se o druh zboží, které pochází např. z ekologického zemědělství - zemědělství, ve kterém se nesmějí používat chemické pesticidy a průmyslová hnojiva. Zvířata nedostávají žádná antibiotika, ani růstové hormony, plodiny se geneticky neupravují a do vyráběných potravin se nepřidávají chemické látky (aditiva). Všechny výše uvedené podmínky ekologického zemědělství splňuje také produkce společnosti – konkrétně produkty z ryb a zeleniny.

Nárůst zdravých a bezpečných potravin na českém trhu ale není jediným sledovaným trendem poslední doby. Proč jsou produkty, o kterých víme, odkud pocházejí a jakým způsobem vznikly, tak oblíbené u dnešních spotřebitelů? Z velké části je to způsobeno také změnou životního stylu, který se od nezdravého přesunul ktomu zdravému. Dnešní spotřebitelé více hledí na své zdraví a zajímají se o to, co kupují a konzumují. A nejsou to jen spotřebitelé, dalším segmentem, ve kterém byl trend zaznamenán, je také gastronomie – v tomto segmentu se zákazníci stávají citlivější na kvalitu a původ produktů, které kupují pro další zpracování.

Vraťme se ale k tomu, co nás přivádí k jistotě, že si taneco, a.s. vybralo správně. Produkty společnosti jsou vytvářeny v rámci důmyslného systému – tzv. akvaponie. Akvaponie je metoda dvou systémů, které jsou vzájemně propojeny. Jedním systémem je chov ryb, druhým systémem je hydroponické pěstování rostlin. Výsledkem této elegantní propracované metody jsou chutné, zdravé a velmi kvalitní produkty z ryb a zeleniny.

Obecně víme, že základem péče o zdravé tělo i zdravého ducha je nejen pohyb, ale také kvalitní a vyvážený jídelníček. Do takového jídelníčku mimo jiné patří právě produkty z ryb a zeleniny. Zelenina je dnes pro mnohé spotřebitele nedílnou součástí téměř každého jídla, např. oblíbený hlávkový salát nebo bylinky.

Hlávkový salát patří dokonce k nejcennějším potravinám, a to především pro svůj vysoký obsah organické vody - 92 až 95 %. Salát je také bohatý na draslík, sodík, vápník, hořčík, železo a další důležité prvky jako křemík a fluor.

Ryby, jako takové, jsou dalším důležitým prvkem zdravého jídelníčku a velkým zdrojem vitamínů, bílkovin, jodu, rybího tuku a spousty dalších látek. Množství živin, které obsahují ryby, neobsahuje žádné jiné maso. A co více, ryby rovněž obsahují nezanedbatelné množství železa a aminokyselinu tryptofan, která má pozitivní vliv na naši dobrou náladu. Lidský mozek totiž dokáže tryptofan přeměnit na serotonin – hormon dobré nálady.

Taneco, a.s. tak nejen sleduje současné trendy, ale svým novým směrem v zemědělské výrobě a zpracování potravin výrazně přispívá k rostoucímu trendu zdravého životního stylu a kvalitních potravin. Jsem si jistá, že tato společnost je budoucností v oblasti produkce bezpečných, zdravých, čerstvých a lokálně pěstovaných potravin.